אביתר: במטרה לעצור את הפינוי – דגן חתם על תב”ע ליישוב

אביתר: במטרה לעצור את הפינוי – דגן חתם על תב”ע ליישוב

מועצה אזורית שומרון הגישה בסוף השבוע בקשה לאישור תוכנית בניין עיר לישוב אביתר. המשמעות: ייעצרו הליכי אכיפה. ראש מועצת שומרון יוסי דגן: “ישוב במיקום אסטרטגי, המעשה הציוני הנכון הוא להסדיר”.

המועצה האזורית שומרון הגישה בסוף השבוע למנהל האזרחי, בקשה לאישור תוכנית בניין עיר (תב”ע) לישוב אביתר. זאת כחלק מהמאמצים הנעשים להסדרת הישוב.

התוכנית כוללת תוכנית לבניית 100 יח”ד בשטח של כ 95 דונם, כוללת שטחים חומים על שטח של כ 2.5 דונם ותוכניות לבניית בית כנסת, מועדון, מעונות, גנים וכן שטח של כ 9 דונם לבניית פארקים. התוכנית הוגשה כהרחבה של הישוב כפר תפוח.

משמעות בקשת התב”ע היא שייעצרו כח פעולות האכיפה כלפי הישוב. כך על פי נוהל המנהל האזרחי, בו נכתב בין השאר כי: “כל עוד נבדקת בקשה להיתר תכנוני…. הליכי אכיפת ההליכים (קרי הריסת הבינוי) מוקפאים”.

בנוסף נקבע כי אם הוגשה תב”ע הריסת המבנים תושהה.

הבקשה לאישור התב”ע, אשר כרוכה בסופו של יום באישור דרג מדיני, הוגשה ביום חמישי האחרון ע”י המועצה האזורית שומרון והונחה בלשכת התכנון האיזורי במנהל האזרחי. ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן מסביר: “המועצה האזורית שומרון הגישה תוכנית מתאר – תב”ע מסודרת לישוב אביתר, לאחר שהוכח מעל לכל ספק שהמקום הזה הוא ללא ספק לא אדמה פרטית של אף אחד, הוא אדמת מדינה, שרק החלטה פוליטית מונעת מלהסדיר אותה. ממשלת ישראל אחרי פיגוע כזה קשה צריכה להתרכז מימין ומשמאל ולאשר צעד ערכי ומוסרי, לאמץ את חמישים המשפחות כאן ולהכיר באביתר כישוב מן המניין במדינת ישראל”.

אביתר
היישוב אביתר

הישוב אביתר הוקם לאחר רצח אביתר בורובסקי הי”ד, לפני 8 שנים. ובנייתו התחדשה לפני כחודש לאחר רצח יהודה יהודה גוואטה בפיגוע ירי בצומת תפוח. בישוב מתגוררות כ 50 משפחות, וממתינות כ 70 משפחות נוספות להכנס להתגורר במקום. הישוב זוכה לתמיכה ציבורית רחבה, בין השאר מרבנים ואנשי ציבור. ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן העביר את לשכתו למקום לפני כשבוע וחצי ומאז הוא פועל משם.

כזכור בסוף השבוע הגישו תושבי אביתר באמצעות עורכי דינם ערן בן ארי וד”ר חגי ויניצקי, השגה על צו התיחום שהוגש לישוב עי משרד הבטחון. בין השאר הגישו עורכי הדין לבית המשפט ראיות המוכיחות כי הישוב אינו יושב על אדמות פרטיות וכי אדמות הישוב לא עובדו לפחות 21 שנה, כמו כן הוכיחו עורכי הדין כי נעשתה עי משרד הבטחון אכיפה בררנית והביאו עדויות לכך כי ניתנו עד היום ע”י מערכת הבטחון 15 צווי תיחום אולם רק 2 צווי תיחום למאחזים פלסטינים (שבוטלו) זאת על אף שישנם פי 10 מאחזים פלסטינים ממאחזים ישראלים ביו”ש.

המפעל הציוני חדשות שומרון נדל''ן