9 שנים אחרי ההרס: נחנך יישוב הקבע מגרון

9 שנים אחרי ההרס: נחנך יישוב הקבע מגרון

תשע שנים לאחר פינוי היישוב מגרון וכשלוש שנים מאז אישור התב”ע למיקומו החדש של היישוב, חנכו הבוקר תושבי מגרון ומועצת בנימין במעמד חגיגי את יישוב הקבע עם הכניסה היום לבית הקבע הראשון וקביעת המזוזה בו.

אחרי שנים של ציפייה, עיכובים ודחיפה של מועצת בנימין נחנך הבוקר יישוב הקבע של מגרון בהשתתפות שר הבריאות אדלשטיין, ח”כ בצלאל סמוטריץ ומנכ”ל משרד רוה”מ רונן פרץ.

מדובר בבית משפחת גפן, שביתה נהרס ראשון במסגרת פינוי היישוב וכעת היא זוכה להיות המשפחה הראשונה שנכנסת לישוב החדש.

היישוב מגרון שוכן צפונית לירושלים ליד תחנת הדלק מעבר מכמש, והוא בעל חשיבות אסטרטגית גדולה מאחר שהוא חולש על כביש 60 ויוצר רצף התיישבותי באזור עפרה ובית-אל. היישוב משקיף על אזור בקעת הירדן ממזרח, ועל אזור הרי ירושלים מדרום. כעת מאז הקמתו בשנת 1999 מתגוררים ביישוב קרוב ל-400 תושבים.

טקס חנוכת ישוב הקבע מגרון. צילום: דוברות בנימין

מיד לאחר פינוי היישוב דחפה מועצת בנימין להכשרת יישוב הקבע על כל ההיבטים. וזהו היישוב השני אותו מקימה המועצה באישור המדינה אחרי היישוב עמיחי.

את מעמד קביעת המזוזה כיבדו בנוכחותם שר הבריאות ח”כ יולי אדלשטיין שלכל אורך השנים אימץ אליו את הטיפול בצרכי היישוב מגרון וקידומו וזכה לתודה מיוחדת מתושבי מגרון. גם מנכ”ל משרד ראש הממשלה רונן פרץ הגיע וזכה לתודות על שותפות ראש הממשלה במהלך. התודות ניתנו גם למזכיר הממשלה לשעבר ח”כ צבי האוזר על חלקו וכן לח”כ בצלאל סמוטריץ’ שהשתתף בטקס, על הסיוע שהושיט בתפקידו בועדת הכספים בקדנציה הקודמת וכן לראש מועצת בנימין לשעבר אבי רואה שפעל רבות ביחד עם היישוב.

ראש המועצה ישראל גנץ סיפר כי כשנכנס לתפקיד לפני שנה וחצי הוא השתתף בהנחת אבן הפינה ליישוב הקבע והיום זוכה לחנוך אותו. “זו עבורי סגירת מעגל מרגשת ומעצימה. אנחנו זוכים לבנות את הארץ בפועל אחרי ימים בהם ציינו את חורבן המקדש והארץ. 15 שנים עברו מאז הגרוש והחורבן של גוש קטיף ואנחנו עוסקים בתיקון ובנטיעה. זה היישוב השני, אחרי היישוב עמיחי שזכתה המועצה להקים בידיים וזה סוד הכוח שלנו לעוצמה בכל התחומים”.

צילום: דוברות בנימין

ח”כ בצלאל סמוטריץ ברך את התושבים ואמר כי “ביישוב הזה רואים את ארץ ישראל מכוח התורה והציווי של העולם. אני רוצה להגיד תודה לתושבים על הנחישות, העלייה להר והאחיזה כאן. היישוב מגרון היא דוגמא לחיזוק ההתיישבות למרות כל המכשולים, הדרך הביאה אותנו לרגע המיוחל הזה.”

בשבוע הבא יימשכו ביישוב הארועים לציון יסוד יישוב הקבע. עובדי מדינה שנטלו חלק פעיל בהקמת היישוב יגיעו לחנוך בתים נוספים וייערך להם טקס הוקרה על מסירותם ותרומתם לבניין היישוב.

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין שהיה אחד מהדוחפים הגדולים להקמת מגרון החדשה השווה בין הביצורים ההתיישבותיים מפינוי שיש לעשות ביהודה ושומרון לבין הגירוש מגוש קטיף, היום לפני 15 שנה: “אנחנו נמצאים במגרון, יישוב חדש ביהודה ושומרון שנבנה לתפארת באופן המבוצר ביותר מבחינה חוקית, כך שלא ניתן יהיה להרוס אותו. לפני 15 שנה המצב היה שונה בתכלית. 8,000 יהודים גורשו באכזריות ובאופן דיקטטורי מבתיהם בגוש קטיף ובצפון השומרון. סתם, ללא סיבה. שנאת אחים נטו.”

השר אדלשטיין הוסיף וסיפר: “הייתי אז מראשי “המורדים”. אני גאה על כך. טוב למרוד באכזריות שאינה יודעת שובע. אחד האדריכלים, אולמרט, אמר היום שההמשך היה צריך להיות ממש כאן. אנחנו אומרים מכאן: לעולם לא עוד. כדי לחזק יותר את ההתיישבות ולמנוע גירוש של חצי מיליון תושבים אנחנו חייבים להחיל ריבונות עכשיו!”.

חברה וקהילה חדשות בנימין כתבה ראשית נדל''ן