5 מתכוני אוראו טעימים במיוחד

5 מתכוני אוראו טעימים במיוחד

עוגיות אוראו הן מהעוגיות האהובות ביותר בעולם. עם ביסקוויטים בטעם שוקולד וקרם לבן מתוק – אין ספק שמדובר בעוגייה בעלת טעם אגדי! אם גם אתם אוהבים עוגיות אוראו, הכנו עבורכם אוסף של מתכוני אוראו נפלאים וקלים במיוחד, שישאירו אתכם עם המון טעם מתוק. המתכונים קלים עד כדי כך, שאת חלקם אפשר להכין יחד עם הילדים. אם הילדים בוגרים מספיק, הם אפילו יכולים להכין את המתכונים בעצמם! אם אתם מחפשים רעיונות נוספים, באתר “פודיק” של הבלוגר שחר חן קיימים מגוון מתכוני אוראו טעימים ושווים, המלווים בתמונות ובסרטוני הדרכה אשר יעזרו לכם להכין את הקינוחים בצורה מושלמת.

עוגיות האוראו הומצאו על ידי חברת נביסקו בשנת 1912 ונמכרו בתחילה בתוך קופסאות שימורים בעלות מכסה שקוף, כדי שאפשר יהיה להביט פנימה ולראות את העוגיות. באותה תקופה, העוגיות שווקו בשני טעמים – טעם מקצפת לימון וטעם קרם, אך במהרה החברה הבינה שאנשים מעדיפים את טעם הקרם ולכן, הם הפסיקו לייצר עוגיות בטעם מקצפת לימון והמשיכו לייצר רק עוגיות בטעם קרם. בשנת 1952, החלו לשווק את עוגיית האוראו כפי שהיא מוכרת לנו כיום. בשנים האחרונות, היא אפילו זכתה להפוך לעוגייה כשרה למהדרין.

מלבד טעמה הנהדר של עוגיית האוראו, מומלץ להקדיש כמה דקות גם לעיצוב המושקע והמיוחד שלה. על כל עוגייה ועוגייה מוטבעת הטבעה, שעוצבה לראשונה בשנת 1952 על ידי ויליאם טורניה, אחד מאנשי הצוות הוותיקים של חברת נביסקו. במרכז ההטבעה ניתן לראות את השם “OREO” ומעליו מוטבע סימן, המזכיר בצורתו אנטנה. לא ברור מהי המשמעות של האנטנה, אך רבים סבורים שמדובר בסמל של “צלב לורן”, שהיה סמלה של דוכסות לורן, דוכסות שהייתה קיימת בזמן האימפריה הרומית. אם תשימו לב, תוכלו לראות שהמילה “OREO” מוקפת גם במעגל של תלתלנים בעלי ארבעה עלים. אין בטבע תלתל בעל ארבעה עלים, כך שהתלתלים הללו נחשבים לנדירים ביותר ובעבר היו משתמשים בהם כקמיע נגד רוחות רעות. האם אדון טורניה חשב על כל זה כשעיצב את ההטבעה שעל גבי עוגיית האוראו? אי אפשר לדעת. כל שאנחנו יכולים לדעת הוא שהעיצוב הזה זכה להצלחה מסחררת.

אפשר גם סתם עודיות אוראו עם חלב. צילום: דמיטרי קוזמנקו

ועכשיו, אחרי שהתרשמנו מהעוגייה עצמה, הנה לכם 5 מתכוני אוראו נהדרים, שישאירו אתכם עם טעם של עוד:

עוגת גבינה אוראו קרה ללא אפייה:

מתכוני אוראו קרים הם תענוג לחך, במיוחד המתכון הזה לעוגת גבינה אוראו קרה ללא אפייה. המתכון הנהדר הזה, שמתאים במיוחד לחג השבועות, משלב בין עוגת גבינה לעוגיות אוראו ויוצר קינוח סופר טעים וממכר. עם קצת סבלנות והשקעה תוכלו לפנק את עצמכם, את בני המשפחה או את האורחים שלכם בעוגה נפלאה, שתשאיר המון טעם של עוד. בשביל להכין את העוגה, כל שאתם צריכים זה כמות נכבדה של עוגיות אוראו, חמאה מומסת, גבינת שמנת, סוכר, ג’לטין ושמנת מתוקה להקצפה. שימו לב שהמתכון מתאים לתבנית בקוטר 18, כך שאם יש לכם תבנית בגודל אחר, יש להתאים את הכמויות. לאחר ההכנה, תוכלו לשמור את העוגה במקפיא עד להגשה או לשמור במקרר למספר ימים.

לצפייה במתכון רשום חפשו בגוגל: עוגת גבינה אוראו קרה פודיק וכנסו לאתר

עוגת גבינה אוראו אפויה:

אם אתם אוהבים עוגות אפויות, כדאי לכם להכיר את המתכון של “פודיק” לעוגת גבינה אוראו אפויה. מדובר על עוגה נפלאה, שמשלבת בין הטעמים הנפלאים של גבינה ושל עוגיות אוראו. כל שאתם צריכים לעשות הוא להכין את תחתית העוגה, למרוח על גבי התחתית את מלית הגבינות ולפזר עוגיות אוראו מפוררות ממעל. לאחר מכן, כל שנותר לכם לעשות הוא להכניס את העוגה לתנור לאפייה של כ-40-50 דקות עד לקבלת עוגה אפויה מושלמת. משם, העוגה תמשיך ישירות להתייצבות במקרר. כשתגישו אותה מספר שעות לאחר מכן, אין ספק שהיא תפתיע את האורחים שלכם ותשאיר להם המון טעם טוב! היא מתאימה להגשה באירועים משפחתיים וגם בחגים, בייחוד בחג השבועות. שימו לב שהמתכון מתאים לתבנית מרובעת בגודל 22X22 או 25X20. אם יש לכם תבנית בגודל אחר, יש להתאים את הכמויות כדי לקבל את העוגה המושלמת.

לצפייה במתכון רשום חפשו בגוגל: עוגת גבינה אוראו אפויה פודיק וכנסו לאתר

צילום: unsplash

גלידת אוראו ביתית ללא מכונה:

גלידה אפשר לאכול בכל עונה, אך היא טעימה במיוחד ביום קיץ חם, כשרוצים לאכול משהו קריר ומרענן. במקום שתצטרכו לעשות את כל הדרך עד לגלידרייה הקרובה, תוכלו למצוא באתר “פודיק” מתכון מושלם לגלידת אוראו ביתית ללא מכונה. כן, קראתם נכון – מהיום אתם יכולים להכין גלידה בבית, ואין צורך בציוד מיוחד! כל שאתם צריכים זה קערה גדולה, מיקסר ידני וקופסת פלסטיק. גם רשימת המצרכים הדרושים היא מצומצמת וכוללת רק עוגיות אוראו, שמנת מתוקה וחלב מרוכז ממותק. לאחר הכנת התערובת והקפאתה, תוכלו ליהנות מגלידת אוראו ביתית טעימה ומרעננת במיוחד, שכיף לאכול יחד עם הילדים! אל תשכחו לקנות כמה גביעי גלידה כדי להרגיש ממש כמו בגלידרייה!

לצפייה במתכון רשום חפשו בגוגל: גלידת אוראו ביתית פודיק וכנסו לאתר

גלידת עוגיות אוראו על מקל:

אם אתם מעדיפים לאכול את הגלידה שלכם על מקל – יש באתר “פודיק” מתכון נהדר של גלידת עוגיות אוראו על מקל. זהו מתכון כיפי במיוחד לעשות עם הילדים וגם בלעדיהם! המתכון מורכב משלושה מרכיבים בלבד – עוגיות אוראו, שמנת מתוקה וחלב מרוכז ממותק. לאחר יצירת התערובת, תקעו בכל אחת מהגלידות מקל ארטיק והכניסו להקפאה של לילה שלם במקפיא. בתום ההקפאה, תוכלו להוציא את הגלידות ולצפות אותן בשוקולד מומס או בסוכריות צבעוניות, למרות שזה ממש לא חובה. גלידות האוראו הללו טעימות בכל מצב, במיוחד ביום קיץ חם! אם זה זמן טוב לים, מומלץ לארוז את הגלידות בצידנית ולהתענג מהטעם הנפלא על החוף, מול הגלים. אחרי שתטעמו מהמתכון הזה, אנחנו די בטוחים שכבר לא תרצו לקנות ארטיקים וגלידות בסופר.

לצפייה במתכון רשום חפשו בגוגל: גלידת עוגיות אוראו על מקל פודיק וכנסו לאתר

עוגיות אוראו. צילום: unsplash

עוגת אוראו ושוקולד מילקה לבן ב-5 דקות:

יש גם מתכוני אוראו מהירים וקלים במיוחד, כמו המתכון הזה לעוגת אוראו ושוקולד מילקה לבן ב-5 דקות. המתכון מנצל את מהירות החימום של המיקרוגל כדי ליצור קינוח טעים ומהיר במיוחד, שתוכלו להגיש לכל אורח שיגיע בהתראה קצרה. זה גם מתכון מושלם לזמנים שבהם מתחשק לכם משהו מתוק. כל שאתם צריכים בשביל המתכון הזה זה עוגיות אוראו, קמח תופח, שוקולד מילקה לבן, שמן קנולה, חלב וסוכר חום או לבן. אלו מכם שרוצים להפחית במתיקות, יכולים לוותר על הסוכר. לאחר שתכינו את התערובת, כל שעליכם לעשות הוא להכניס את כלי הבישול לדקה אחת במיקרוגל. כשהטיימר יצפצף, לכם תהיה עוגת אוראו ושוקולד מילקה מופלאה, נימוחה וטעימה במיוחד! אם אין לכם כלי המתאים לבישול במיקרוגל, תוכלו להכין את המתכון הזה גם בתנור, אולם זה ייקח קצת יותר זמן.

לצפייה במתכון רשום חפשו בגוגל: עוגת אוראו ושוקולד מילקה מ-3 מרכיבים פודיק וכנסו לאתר

מתכוני אוראו הם מהמתכונים הטעימים ביותר בתחום הקינוחים. 5 המתכונים שהצגנו בכתבה יוכלו ללא ספק לשדרג את ארסנל הקינוחים שלכם! אם אתם אוהבים עוגיות אוראו, כדאי לכם להציץ באתר “פודיק” כדי למצוא עוד מתכוני אוראו נהדרים. שיהיה בתיאבון!

 

כתבה זו נכתבה על ידי שחר חן האחראי על המתכונים הצילומים והתכנים באתר פודיק

מידע כללי